LOGO

LOGO
LINK CĂTRE BLOGUL PROIECTULUI http://www.comeniusshowmeyourschool.blogspot.com/

luni, 19 noiembrie 2012

REUNIUNE SPANIA


Prima reuniune de proiect a avut loc în Spania, în perioada 11 – 15 noiembrie 2012. La această întâlnire au participat cadre didactice din toate şcolile implicate în proiect. Şcoala noastră a fost reprezentată de trei cadre didactice: înv. Moisoc Diana – responsabilul proiectului la nivelul şcolii, Vega Irina – prof. engleză şi Malanca Mariana – prof. fizică, consilier educativ.
Conform programului stabilit de gazde am vizitat şcolile din Santa Cilia, Santa Engracia , Hecho, Salvatiera şi Berdún. Am purtat discuţii cu profesorii şi elevii din aceste şcoli, am luat cunoştinţă despre orarul lor, despre modul de organizare a lecţiilor, despre metodele de predare.

COMENIUS NOVEMBER 2012 

Santa Cilia

SANTA ENGRACIA
                                       
                                           În şcoala din această localitate erau 8 elevi.
HECHO
SALVATIERABERDUN


MĂNĂSTIREA SAN JUAN DE LA PENA
Mănăstirea San Juan de la Peña este una din cele mai vechi mănăstiri aragoneze, situată la 1200 de metri altitudine, construită direct în stâncă. Mănăstirea a fost fondată în secolul IX. Către secolul XI a devenit centrul religios al tânărului regat Aragon. Legenda spune că, până în secolul XIV aici a fost adăpostit Sfântul Graal. După focul din 1675 a fost construită o nouă mănăstire. Noua clădire a fost amplasată pe un teren din apropiere, dar mai deschis, mai luminos, mai plat.

În cadrul celor două şedinţe am discutat evoluţia proiectului, programul  mobilităţilor din celelalte ţări, s-a făcut evaluarea activităţilor realizate până în acel moment, stabilirea unor sarcini şi informaţii pentru următoarea reuniune ce va avea loc în Polonia, în luna ianuarie 2013. Fiecare  partener  a susţinut prezentări PowerPoint despre şcoală, prezentări realizate în limba engleză, limba de comunicare a proiectului. De asemenea au fost prezentate logo-urile concepute de fiecare partener, logo-ul final (realizat de o elevă  din Turcia) fiind ales prin vot secret.
O zi specială a fost cea în care ne-am întâlnit cu primarul regiunii, care a ţinut un discurs oferind informaţii despre oraş, despre importanţa acestui proiect în viaţa comunităţii locale. La această întâlnire au participat membrii echipei de proiect din Spania, membrii Asociaţiei părinţilor şi toţi profesorii din şcolile partenere.


A fost o experienţă frumoasă, iar cele învăţate ne-au lărgit orizontul cultural, ne vor ajuta să ne îmbunătăţim activitatea didactică, să sprijinim şcoala şi colegii pentru a se  implica în proiecte Comenius. 

Niciun comentariu: